Tee ensin ExpressVPN-tilaus käyttääksesi sovelluksiamme ja asetuksiamme.

Huomaa: Tarvitset DD-WRT-laiteohjelman, jossa voi käyttää uusimpia VPN-määrityksiä ja jossa on vähintään 8 Mt flash-muistia.

Tässä oppaassa näytetään, miten ExpressVPN asennetaan DD-WRT-reitittimeen käyttämällä OpenVPN-protokollaa.

Kaikki ExpressVPN-sijainnit eivät välttämättä ole saatavilla manuaalisesti määritetyissä yhteyksissä.

Tärkeää: Käyttäessäsi OpenVPN 2.6:tta saatat nähdä viestin, jossa lukee ”–keysize on VANHENTUNUT”. Tämä johtuu ExpressVPN:n keysize-valinnasta .ovpn-tiedostossa. Varoitusviesti ei tarkoita VPN:n toimivuusongelmaa, sillä OpenVPN 2.6 yksinkertaisesti sivuuttaa kyseisen rivin ilman seuraamuksia.

Jos haluat poistaa kyseisen varoituksen, avaa .ovpn-tiedosto tekstinmuokkaimessa ja joko

1. poista keysizen sisältävä rivi
    tai
  2. lisää # keysizen eteen (#keysize 256).

Vaihtoehtoisesti voit jättää viestin huomiotta ilman kielteisiä vaikutuksia.

Tärkeää: Manuaalinen OpenVPN-määritys ei tuo samoja turvallisuus- ja yksityisyyshyötyjä kuin ExpressVPN-sovellus. Jos reitittimesi ei tue AES-NI:tä (esim. Asus RT-AC86U), saatat kohdata satunnaisia nopeusongelmia manuaalista OpenVPN-määritystä käyttäessäsi. Jos olet maassa, jossa sensuroidaan internetiä merkittävästi, suosittelemme käyttämään ExpressVPN-sovellusta vakaamman VPN-yhteyden saavuttamiseksi.

Jotta voit asentaa ExpressVPN:n DD-WRT-reitittimeesi, sinun tulee ensin ladata OpenVPN:n määritystiedostot ExpressVPN-tilisi asetuksista. Niiden avulla pystyt muodostamaan yhteyden ExpressVPN:n palvelimiin. Seuraa näitä ohjeita määrittääksesi OpenVPN:n reitittimeesi.

Siirry osioon…

1. ExpressVPN-tilin pääsytietojen etsiminen
2. Reitittimen määrittäminen
3. ExpressVPN-avainten ja -sertifikaattien määrittäminen
4. Yhteyden tilan tarkistaminen

1. ExpressVPN-tilin pääsytietojen etsiminen

Siirry ExpressVPN:n asennussivulle. Syötä pyydettäessä ExpressVPN-tilisi sähköpostiosoite sekä salasana ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä kirjautumistietosi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

Sivun oikealla puolella näkyy OpenVPN valmiiksi valittuna. Lisäksi näet käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja listan OpenVPN-määritystiedostoja.

Sivun oikealla puolella näkyy OpenVPN valmiiksi valittuna sekä käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja lista OpenVPN-määritystiedostoja.

Valitse haluamasi sijainnit ladataksesi niiden .ovpn-tiedostot.

Pidä tämä selainikkuna auki. Tarvitset näitä tietoja myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

2. Reitittimen määrittäminen

Syötä selaimesi osoitekenttään reitittimesi hallintapaneelin IP-osoite, joka on oletuksena 192.168.0.1. (Jos reitittimesi IP-osoite on vaihdettu aiemmin, etkä muista sitä, löydät sen laitteesi asetuksista.)

Kirjaudu sisään reitittimesi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. (Molemmat ovat oletuksena admin.)

Avaa sivun yläosasta Services-osio ja klikkaa sitten VPN-väliotsaketta.

Laita päälle valinta Start OpenVPN Client kohdassa OpenVPN Client. Tämä tuo esiin OpenVPN-määrityspaneelin.

Seuraavat ohjeet voivat vaihdella riippuen DD-WRT-laiteohjelmasi versiosta. Seuraa käyttämällesi DD-WRT-versiolle suunnattuja ohjeita.

DD-WRT-versiot User Pass Authentication -ominaisuudella
DD-WRT-versiot ilman User Pass Authentication -ominaisuutta

DD-WRT-versiot User Pass Authentication -ominaisuudella

Jos DD-WRT-laiteohjelmassasi on User Pass Authentication -ominaisuus, ruudullasi tulisi näkyä samanlainen käyttöliittymä kuin mitä seuraavissa vaiheissa on kuvattu. Syötä seuraavat tiedot:

• Server IP/Name: Näet palvelimen IP-osoitteen/nimen klikkaamalla .ovpn-määritystiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla sen missä tahansa tekstieditorissa. Palvelimen osoite näkyy listattuna sanan “remote“ sekä nelinumeroisen porttinumeron jälkeen. Kopioi ja liitä palvelimen osoite tähän kenttään.
    Kopioi ja liitä palvelimen osoite.
  • Port: syötä .ovpn-tiedostossa näkyvän palvelimen IP-osoitteen/nimen jälkeinen numero.
  • Tunnel Device: valitse TUN.
  • Tunnel Protocol: valitse UDP.
  • Encryption Cipher: valitse AES-256 CBC.
  • Hash Algorithm: valitse SHA512.
  • User Pass Authentication: valitse Enable.
  • Username: syötä aiemmin etsimäsi käyttäjätunnus.
  • Password: syötä aiemmin etsimäsi salasana.
  • Advanced Options: valitse Enable.
  • TLS Cipher: valitse None.
  • L2O Compression: valitse Adaptive.
  • NAT: valitse Enable.
  • Tunnel UDP Fragment: kirjoita 1450.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: valitse Enable.
  • nsCertType verification: rastita ruutu.

Syötä tiedot määrittääksesi reitittimesi OpenVPN:llä.

Seuraavaksi seuraa näitä ohjeita määrittääksesi ExpressVPN-avaimesi ja -sertifikaattisi.

DD-WRT-versiot ilman User Pass Authentication -ominaisuutta

Jos DD-WRT-laiteohjelmasi ei sisällä User Pass Authentication -ominaisuutta, seuraa näitä ohjeita:

Etsi tekstikenttä nimeltä Additional Config ja syötä seuraava komento:

auth-user-pass /tmp/auth.txt

Sen jälkeen syötä seuraavat tiedot:

• Server IP/Name: Näet palvelimen IP-osoitteen/nimen klikkaamalla .ovpn-määritystiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla sen missä tahansa tekstieditorissa. Palvelimen osoite näkyy listattuna sanan “remote“ sekä nelinumeroisen porttinumeron jälkeen. Kopioi ja liitä palvelimen osoite tähän kenttään.
    Kopioi ja liitä palvelimen osoite.
  • Port: syötä .ovpn-tiedostossa näkyvän palvelimen IP-osoitteen/nimen jälkeinen numero.
  • Tunnel Device: valitse TUN.
  • Tunnel Protocol: valitse UDP.
  • Encryption Cipher: valitse AES-256 CBC.
  • Hash Algorithm: valitse SHA512.
  • User Pass Authentication: Select Enable.
  • Username: syötä aiemmin etsimäsi käyttäjätunnus.
  • Password: syötä aiemmin etsimäsi salasana.
  • Advanced Options: valitse Enable.
  • TLS Cipher: valitse None.
  • L2O Compression: valitse Adaptive.
  • NAT: valitse Enable.
  • Tunnel UDP Fragment: kirjoita 1450.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: valitse Enable.
  • nsCertType verification: rastita ruutu.

Seuraavaksi seuraa näitä ohjeita määrittääksesi ExpressVPN-avaimesi ja -sertifikaattisi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

3. ExpressVPN-avainten ja -sertifikaattien määrittäminen

Syötä kohtaan Additional Config seuraavat tiedot:

persist-key
persist-tun
fragment 1300
mssfix 1450
keysize 256

Syötä tiedot Additional Config -kohtaan.

Kopioi .ovpn-tiedostossa olevien tunnisteiden <tls-auth> ja </tls-auth> välissä oleva teksti ja liitä se kohtaan TLS Auth Key.

Syötä teksti TLS Auth Key -kohtaan.

Kopioi .ovpn-tiedostossa olevien tunnisteiden <ca> ja </ca> välissä oleva teksti ja liitä se kohtaan CA Cert.

Syötä teksti CA Cert -kohtaan.

Kopioi .ovpn-tiedostossa olevien tunnisteiden <cert> ja </cert> välissä oleva teksti ja liitä se kohtaan Public Client Cert.

Syötä teksti Public Client Cert -kohtaan.

Kopioi .ovpn-tiedostossa olevien tunnisteiden <key> ja </key> välissä oleva teksti ja liitä se kohtaan Private Client Key.

Syötä teksti Private Client Cert -kohtaan.

Klikkaa Save ja sen jälkeen Apply settings aloittaaksesi yhteyden muodostamisen VPN:ään.

Jos DD-WRT-laiteohjelmasi ei sisällä User Pass Authentication -ominaisuutta, avaa Administration > Commands ja syötä seuraavat komennot:

echo USERNAMEHERE > /tmp/auth.txt
echo PASSWORDHERE >> /tmp/auth.txt

Sen jälkeen klikkaa Save Startup.

Avaa Administration > Management ja klikkaa Reboot Router.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

4. Yhteyden tilan tarkistaminen

Avaa Status > OpenVPN. Jos VPN-yhteys on muodostettu, näet viestin “CONNECTED SUCCESS“ sekä seuraavat tiedot:

OpenVPN-yhteytesi on muodostettu.

Jos yhdistäminen VPN:ään ei onnistu, reitittimesi voi olla asetettu väärään päivämäärään tai kellonaikaan. Tämä estää reititintäsi yhdistämästä VPN-palvelimeen. Ongelma ratkeaa, kun nollaat reitittimesi järjestelmän ajan ja yhdistät VPN:ään uudelleen.