Tee ensin ExpressVPN-tilaus käyttääksesi sovelluksiamme ja asetuksiamme.

Tässä oppaassa kerrotaan, miten VPN asennetaan Freeboxiin käyttämällä OpenVPN-protokollaa.

Tämä asennus ei laajenna VPN-suojaa Freeboxiin yhdistettyihin laitteisiin, vaan ainoastaan siihen yhdistettyihin “seedboxeihin“. Kaikki seedboxin kautta tehdyt lataukset kuljetetaan VPN:n kautta. Jos haluat laajentaa VPN-suojan Freeboxiin yhdistämiisi laitteisiin, sinun täytyy yhdistää Freebox toissijaisena reitittimenä VPN:n kanssa yhteensopivaan reitittimeen.
Tärkeää: Manuaalinen OpenVPN-määritys ei tuo samoja turvallisuus- ja yksityisyyshyötyjä kuin ExpressVPN-sovellus. Jos reitittimesi ei tue AES-NI:tä (esim. Asus RT-AC86U), saatat kohdata satunnaisia nopeusongelmia manuaalista OpenVPN-määritystä käyttäessäsi. Jos olet maassa, jossa sensuroidaan internetiä merkittävästi, suosittelemme käyttämään ExpressVPN-sovellusta vakaamman VPN-yhteyden saavuttamiseksi.
Tärkeää: Käyttäessäsi OpenVPN 2.6:tta saatat nähdä viestin, jossa lukee ”–keysize on VANHENTUNUT”. Tämä johtuu ExpressVPN:n keysize-valinnasta .ovpn-tiedostossa. Varoitusviesti ei tarkoita VPN:n toimivuusongelmaa, sillä OpenVPN 2.6 yksinkertaisesti sivuuttaa kyseisen rivin ilman seuraamuksia.

Jos haluat poistaa kyseisen varoituksen, avaa .ovpn-tiedosto tekstinmuokkaimessa ja joko

1. poista keysizen sisältävä rivi
    tai
  2. lisää # keysizen eteen (#keysize 256).

Vaihtoehtoisesti voit jättää viestin huomiotta ilman kielteisiä vaikutuksia.

Tämän oppaan ohjeet on testattu Freebox Révolution -laitteilla.

Siirry osioon…

1. VPN-määritystiedostojen asentaminen
2. Määritystiedostojen muokkaaminen
3. Freeboxin määrittäminen

1. VPN-määritystiedostojen asentaminen

Siirry ExpressVPN-asennussivulle. Syötä pyydettäessä sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä kirjautumistietosi ja klikkaa Kirjaudu sisään

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

Sivun oikealla puolella OpenVPN on jo valittuna ja näet käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä listan OpenVPN-määritystiedostoja.

OpenVPN on jo valittuna, ja näet käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä listan OpenVPN-määritystiedostoja.

Valitse haluamasi sijainnit ladataksesi niiden .ovpn-tiedostot.

Pidä tämä selainikkuna avoinna. Tarvitset tätä tietoa myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

2. Määritystiedostojen muokkaaminen

ExpressVPN:n määritystiedostot eivät ole oletuksena yhteensopivia Freeboxin kanssa. Sinun täytyy ensin muokata niitä manuaalisesti.

Avaa lataamasi määritystiedostot tekstieditorissa, esimerkiksi Muistiossa ja TeXturissa.

Poista tiedostosta seuraavat rivit:

route-method exe
route-delay 2
redirect-gateway

Tallenna tiedosto.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

3. Freeboxin määrittäminen

Siirry Freebox-ohjauspaneeliisi osoitteeseen http://mafreebox.freebox.fr

Klikkaa Paramètres de la Freebox.

Mode avancé -otsakkeen alta klikkaa Client VPN.

Valitse Configuration VPN -välilehti ja klikkaa sitten Ajouter une connexion.

Täytä seuraavat kohdat:

• Description: haluamasi nimi
  • Type de serveur VPN: OpenVPN
  • Nom d’utilisateur: aiemmin etsimäsi ExpressVPN-käyttäjätunnus
  • Mot de passe: aiemmin etsimäsi ExpressVPN-salasana

Klikkaa Parcourir ja lisää aiemmin muokkaamasi määritystiedosto.

Klikkaa sivun alaosasta Sauvegarder.

Varmista selainikkunan yläosasta, että luomasi määritys on käytössä.

Tarkista État de la connexion VPN -välilehdeltä, että VPN-yhteytesi on päällä. Kohdassa Client VPN actif tulisi näkyä teksti “Oui“.

Mene seuraavaksi Applications-välilehdelle. Kohdan Gestionnaire de téléchargements tulisi olla valittuna.