Tärkeää: Jos olet maassa, jossa on internetin käyttöä rajoitetaan merkittävästi, tai käytät manuaalisesti asennettua ExpressVPN:ää, ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten. Jos voit käyttää internettiä, mutta et pääse tietyille verkkosivuille tai palveluihin, seuraa tätä vianmääritysopasta.

Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit ratkaista ongelmia, jotka liittyvät internetin käyttämiseen kun ExpressVPN-sovellus on päällä. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi:

• Internetin käyttö ei onnistu välittömästi
  • Internetin käyttö ei onnistu jonkin ajan kuluttua

Todennäköisiä syitä näille ongelmille ovat esimerkiksi:

• Huono yhteys valittuun VPN-palvelinsijaintiin
  • Internet-palveluntarjoajien puuttuminen tiettyjen VPN-protokollien käyttään
  • Antiviruksen tai verkkoturvallisuussovelluksen ulospäin lähettämien pakettien välittämisen aiheuttamat häiriöt

Esitarkistus

Ennen kuin jatkat, tarkista, että internet-yhteytesi toimii.

1. Katkaise ExpressVPN-yhteys.
  2. Vieraile verkkoselaimeltasi valitsemallasi sivustolla.

Jos onnistut vierailemaan valitsemallasi sivustolla, VPN-yhteysongelma ei johdu internet-yhteydestäsi. Seuraa askelia alla ratkaistaksesi ongelman.

Jos et voi käyttää internettiä silloinkaan, kun ExpressVPN ei ole päällä, ongelma liittyy todennäköisesti internet-yhteyteesi. Tarkista, toimiiko internet vai onko ongelman syy internet-yhteydessäsi. (Jos käytät Windowsia, kokeile seuraavia askelia palauttaaksesi internet-yhteyden.)

Vianmäärityksen vaiheet

Seuraa alla olevia vianmäärityksen vaiheita ratkaistaksesi yhteysongelman. Tarkista jokaisen askeleen jälkeen, toimiiko yhteys. Jos ongelma on ratkennut, seuraavia vaiheita ei tarvitse seurata.

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio
  2. Muodosta yhteys toiseen VPN-palvelinsijaintiin
  3. Vaihda VPN-protokollaasi
  4. Lisää ExpressVPN:n poikkeuksiin antivirusohjelmassasi tai verkkoturvallisuusohjelmassasi
  5. Laita proxy- eli välityspalvelinasetukset pois päältä
  6. Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio

Varmista, että käytät viimeisintä versiota ExpressVPN-sovelluksesta. Jos et, lataa viimeisin versio.

ExpressVPN-sovelluksen ottaminen käyttöön:

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

2. Muodosta yhteys toiseen VPN-palvelinsijaintiin

Luo yhteys toiseen VPN-palvelimeen Suositukset-palvelinlistalta.

Toiseen VPN-palvelimeen yhdistäminen…

Jos pystyt käyttämään internettiä normaalisti luotuasi yhteyden toiseen VPN-palvelinsijaintiin, aiemmin käyttämässäsi VPN-palvelinsijainnissa saattaa olla väliaikainen ongelma. Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin ja kerro ongelmasta, ja käytä toistaiseksi muita VPN-palvelinsijainteja.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

3. Vaihda VPN-protokollaasi

Tärkeää: Jos Threat Manager (saatavilla ExpressVPN:n iOS-, Android-, Mac-, Windows- ja Linux-sovelluksissa) on käytössä, sinun on poistettava se käytöstä sovelluksen asetuksissa ennen kuin vaihdat VPN-protokollaa. Threat Manager on pois päältä oletuksena.

VPN-protokollat ovat metodeja, joilla laitteesi muodostaa yhteyden VPN-palvelimeen.

Parasta kokemusta varten ExpressVPN suosittelee automaattisen protokollavaihtoehdon valitsemista. Se on valittuna oletusarvoisesti.

Jos et onnistu muodostamaan yhteyttä ExpressVPN:ään automaattista protokollaa käyttäen, kokeile muita protokollia seuraavassa järjestyksessä (saatavuuden mukaan):

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2

Näin vaihdat protokollaa…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

4. Lisää ExpressVPN:n poikkeuksiin antivirusohjelmassasi tai verkkoturvallisuusohjelmassasi

Jos käytät ExpressVPN:ää samalla kun antivirus- tai verkkoturvallisuusohjelma on käynnissä, ne saattavat estää VPN-yhteyden.

Näin kokeilet, estääkö antiviruksesi tai verkkoturvallisuussovelluksesi VPN-yhteyden:

1. Laita antivirus- tai verkkoturvallisuusohjelmasi pois päältä laitteellasi. (Jos tarvitset tarkkoja ohjeita, ota yhteyttä antivirus- tai verkkoturvallisuussovelluksen tarjoajaan.)
  2. Luo ExpressVPN-sovelluksessasi yhteys mihin tahansa VPN-palvelinsijaintiin.

Jos VPN-yhteyden luominen onnistuu, kun antivirus tai verkkoturvallisuusohjelma on pois päältä, ne estävät VPN-yhteytesi.

Ongelman voi ratkaista asettamalla ExpressVPN:n poikkeukseksi ohjelmissasi. Näissä ohjelmissa sinun täytyy todennäköisesti toimia näin:

• Vaihda turvallisuustaso korkeasta keskitasoon
  • Avaa poikkeus UDP-porteille 1194-1204
  • Aseta ohjelma luottamaan ExpressVPN:ään

Eri ohjelmissa toisten ohjelmien lisääminen poikkeuksiin tapahtuu eri tavoin. Jos tarvitset tarkkoja ohjeita, ota yhteyttä antivirus- tai verkkoturvallisuussovelluksen tarjoajaan.

Kun olet lisännyt ExpressVPN:n poikkeukseksi antivirus- tai verkkoturvallisuussovelluksessasi,

1. Käynnistä ExpressVPN-sovellus uudelleen.
  2. Yhdistä palvelinsijantiin…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

5. Laita proxy- eli välityspalvelinasetukset pois päältä

Verkkoselaimen välityspalvelinasetukset saattavat estää internet-yhteyden, kun VPN-yhteys on havaittu. Välityspalvelemien laittaminen pois päältä voi ratkaista nämä onglemat.

Näin otat proxyn pois päältä…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

6. Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin

Jos olet kokeillut kaikkia ylläolevia askelia, etkä vieläkään voi käyttää internettiä, ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää diagnostiset tietosi ExpressVPN:n tukitiimille. Diagnostiset tiedot voivat paljastaa yhteysongelmiesi syyn. ExpressVPN:n tukitiimi ottaa sinuun yhteyttä saatuaan tietosi.

Windows tai Mac

1. Klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) > Apu ja tuki > Diagnostiset tiedot.
  2. Klikkaa Ota yhteyttä tukeen.
  3. Kirjoita tekstilaatikkoon tietoja ongelmasta.
  4. Merkitse ruutu, jossa lukee “Sisällytä tietoja hiljattain tapahtuneista yhteysvirheistä tai sisällytä diagnostiset tiedot”.
  5. Odota, että saat sähköpostilla vastauksen ExpressVPN:n tukitiimiltä.

Android

1. Napauta Tuki > Lähetä sähköposti.
  2. Kirjoita tekstikenttään tietoja ongelmasta.
  3. Laita Sisällytä diagnostiset tiedot päälle.
  4. Napauta Lähetä-kuvake-kuvaketta.
  5. Odota ExpressVPN-asiakastuen vastausta sähköpostiisi.

iOS

1. Napauta Tuki > Lähetä sähköposti.
  2. Kirjoita tekstikenttään tietoja ongelmasta.
  3. Laita Sisällytä diagnostiset tiedot päälle.
  4. Napauta Lähetä.
  5. Odota ExpressVPN-asiakastuen vastausta sähköpostiisi.

Linux

1. Syötä terminaalissa seuraava syöte: expressvpn diagnostic
  2. Kopioi diagnostiset tiedot.
  3. Liitä tiedot ExpressVPN:n tukichattiin.

Reitittimet

1. Mene ExpressVPN:n reititinkäyttöliittymään.
  2. Kirjaudu sisään reitittimen admin-salasanaa käyttäen.
  3. Klikkaa Apu ja tuki > Diagnostiset tiedot.
  4. Klikkaa Lataa kaikki lokitiedot.
  5. Lähetä kaikki lokitiedot ExpressVPN:n tukichatissä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.