Tässä oppaassa kerrotaan, miten porttiohjaus eli port forwarding otetaan käyttöön ExpressVPN:ää käyttävällä reitittimellä.

Tärkeää:

• Varmista, että internet-palveluntarjoajasi tukee porttiohjausta (yleensä CGNAT:tä käyttävät palveluntarjoajat eivät tue).
  • Ohjatut porttisi ovat VPN-tunnelin ulkopuolella, joten niillä ei ole VPN-suojausta.

Siirry ExpressVPN-versiotasi vastaavaan osioon alta. Selvitä tästä oppaasta, mikä ExpressVPN-versio sinulla on käytössä.

Siirry osioon…

Porttiohjauksen käyttöönotto ExpressVPN:ää käyttävällä reitittimellä (v2 ja uudemmat)
Porttiohjauksen käyttöönotto ExpressVPN:ää käyttävällä reittimellä (v1)

Porttiohjauksen käyttöönotto ExpressVPN:ää käyttävällä reitittimellä (v2 ja uudemmat)

1. Kirjaudu ExpressVPN:ää käyttävään reitittimeesi.
  2. Valitse Lisäasetukset > Porttiohjaus.
  3. Valitse Lisää uusi sääntö.
    Valitse "Lisää uusi sääntö".
  4. Syötä seuraavat tiedot:
    • Kuvaus: Syötä nimi, josta tunnistat ohjatun portin.
    • Laite: Valitse laite, jota haluat käyttää etänä.
    • Sisäinen portti: Syötä luku väliltä 1 ja 65 535.
    • Ulkoinen portti: Syötä luku väliltä 1 ja 65 535.
    • Protokolla: Valitse haluamasi protokolla.
  5. Valitse Tallenna luodaksesi säännön.
    Valitse "Tallenna".

Valitun laitteen tulisi nyt olla käytettävissä etänä julkisella IP-osoitteellasi syöttämäsi ulkoisen portin kautta. Tarkistaaksesi laitteesi julkisen IP-osoitteen kautta, toimiiko porttiohjaus, voit käyttää ExpressVPN:n IP-osoitteen tarkistajaa.

Ota käyttöön DDNS käyttääksesi laitteita etänä

Voit myös ottaa käyttöön DDNS:n käyttääksesi ExpressVPN:ää hyödyntävään reitittimeen yhdistettyjä laitteita etänä. Tällöin et käytä laitteita julkisella IP-osoitteellasi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Porttiohjauksen käyttöönotto ExpressVPN:ää käyttävällä laitteella (v1)

Linksys WRT1200AC, WRT1900AC(S) ja WRT3200ACM

Siirry ExpressVPN:n reitittimen hallintapaneeliin. Kirjaudu reitittimen admin-salasanalla.

Yllä olevasta palkista valitse Verkko. Valitse sivupalkista Palomuuri > Porttiohjaukset.

Syötä kohdan Uusi porttiohjaus alle seuraavat tiedot:

• Nimi: Syötä nimi, josta tunnistat ohjatun portin.
  • Protokolla: Valitse TCP+UDP.
  • Ulkoinen alue: Valitse wan.
  • Ulkoinen portti: Syötä luku väliltä 1 ja 65 535.
  • Sisäinen alue: Valitse lan.
  • Sisäinen IP: 192.168.42.1 (oletus).
  • Sisäinen portti: Syötä luku väliltä 1 ja 65 535.

Valitse Lisää > Tallenna ja ota käyttöön.