Tärkeää: Jos olet maassa, jossa internetiä sensuroidaan laajasti tai käytät ExpressVPN:n manuaalista konfiguraatiota, ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua välittömästi. Jos VPN-yhteyden muodostaminen onnistuu, mutta et pysty käyttämään tiettyä sovellusta, verkkosivustoa tai -palvelua, seuraa tämän vianmääritysoppaan ohjeita.

Tämä opas on tarkoitettu käyttäjille, jotka eivät onnistu muodostamaan yhteyttä ExpressVPN-sovellukseen. Esimerkkejä yhdistämisongelmista:

• Näet ”Yhdistäminen ei onnistu” -virheviestin.
  • Yhdistäminen pysähtyy Yhdistetään-tilaan tai yhdistäminen kestää liian kauan.

Todennäköisiä syitä näille ongelmille:

• VPN-palvelinsijaintia, johon yrität yhdistää, huolletaan.
  • Virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelma estää VPN-yhteyden.
  • Käytössäsi ei ole ExpressVPN-sovelluksen viimeisin versio.

Esitarkistus

Ennen kuin etenet, tarkista, että internet-yhteytesi toimii.

1. Tarkista, ettet ole yhdistettynä ExpressVPN-sovelluksessa.
  2. Vieraile jollakin verkkosivustolla selaimellasi.

Jos pääset verkkosivustolle normaalisti, VPN-yhteysongelma ei liity internet-yhteyteesi. Seuraa alla olevia vianmääritysvaiheita ongelman ratkaisemiseksi.

Jos et pääse internetiin, vaikka katkaiset ExpressVPN-yhteyden, ongelma liittyy todennäköisesti internet-yhteyteesi. Tarkista, onko internet-yhteys päällä tai onko yhteydessä ongelmia. (Jos käytät Windowsia, kokeile näitä vaiheita internet-yhteyden palauttamiseksi.)

Vianmääritysvaiheet

Seuraa alla olevia vianmääritysvaiheita yhteysongelman ratkaisemiseksi. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut. Jos ongelmaa ei enää ole, seuraavia vaiheita ei tarvitse kokeilla.

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio.
  2. Yhdistä toiseen VPN-palvelinsijaintiin.
  3. Vaihda VPN-protokollaa.
  4. Lisää ExpressVPN poikkeukseksi virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmassa.
  5. Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen.

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio

Tarkista, käytätkö ExpressVPN-sovelluksen viimeisintä versiota. Jos et, lataa laitteellesi sovelluksen viimeisin versio.

Ota ExpressVPN-sovellus käyttöön:

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

2. Yhdistä toiseen VPN-palvelinsijaintiin

Yhdistä toiseen VPN-palvelinsijaintiin, joka on suositeltujen palvelinsijaintien listalla.

Toiseen palvelinsijaintiin yhdistäminen…

Jos yhdistäminen ExpressVPN:ään onnistuu, kun yhdistät toiseen VPN-palvelinsijaintiin, ongelma saattoi liittyä aiempaan VPN-palvelinsijaintiin. Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin ja kerro ongelmasta, ja käytä toistaiseksi toisia VPN-palvelinsijainteja.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

3. Vaihda VPN-protokollaa

VPN-protokollat ovat väyliä, joita laitteesi käyttää yhdistääkseen VPN-palvelimeen.

ExpressVPN suosittelee automaattisen protokollavaihtoehdon käyttöä parhaan kokemuksen takaamiseksi. Se on valittuna oletusarvoisesti.

Jos yhdistäminen ExpressVPN:ään ei onnistu automaattista protokollaa käyttäen, kokeile muita protokollia seuraavassa järjestyksessä (saatavuuden mukaan):

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2

Näin vaihdat protokollaa…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

4. Lisää ExpressVPN poikkeukseksi virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmassasi

Jos käytät ExpressVPN-sovellusta samalla kun virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelma on käynnissä, nämä ohjelmat saattavat estää VPN-yhteyden.

Näin voit testata, estääkö virustorjunta- tai verkkoturvallisuussovelluksesi VPN-yhteyden:

1. Laita virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmasi pois päältä laitteellasi. (Ota yhteyttä ohjelman tarjoajaan, jos tarvitset tarkkoja ohjeita.)
  2. Yhdistä VPN-palvelinsijaintiin ExpressVPN-sovelluksessa.

Jos pystyt yhdistämään VPN:ään, kun virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelma on pois päältä, nämä ohjelmat estävät VPN-yhteyden.

Voit ratkaista tämän ongelman lisäämällä ExpressVPN:n poikkeukseksi ohjelmassasi. Sinun täytyy mahdollisesti tehdä seuraavia muutoksia:

• Vaihda turvallisuustaso korkeasta tasosta keskitasoon.
  • Tee poikkeus UDP-porteille 1194–1204.
  • Aseta ohjelma luottamaan ExpressVPN:ään.

Eri virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmissa poikkeusten lisääminen voi tapahtua eri tavoin. Jos tarvitset tarkkoja ohjeita, ota yhteyttä virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelman tarjoajaan.

Kun olet lisännyt ExpressVPN:n poikkeukseksi virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmassa,

1. Käynnistä ExpressVPN-sovellus uudelleen.
  2. Yhdistä palvelinsijaintiin…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

5. Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin

Jos olet yrittänyt kaikkia yllä olevia vaiheita, etkä edelleen saa muodostettua yhteyttä VPN:ään, ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Voit myös lähettää ExpressVPN-sovelluksen kautta diagnostiikkatiedot, jotka voivat paljastaa yhteysongelman syyn. ExpressVPN:n asiakastuesta otetaan sinuun yhteyttä, kun lähettämäsi tiedot on otettu vastaan.

Windows tai Mac

1. Klikkaa Menu icon. > Apu ja tuki > Diagnostiset tiedot.
  2. Klikkaa Ota yhteyttä tukeen.
  3. Kirjoita tekstilaatikkon tietoja ongelmasta.
  4. Valitse Sisällytä tiedot viimeaikaisista yhteysongelmista tai Sisällytä diagnostiset tiedot.
  5. Klikkaa Lähetä tukeen.
  6. Odota, että ExpressVPN:n asiakastuki lähettää sinulle sähköpostia.

Android

1. Napauta Apu > Lähetä sähköposti.
  2. Kirjoita tekstilaatikkon tietoja ongelmasta.
  3. Valitse vaihtoehto Sisällytä diagnostiset tiedot.
  4. NapautaSend icon.
  5. Odota, että ExpressVPN:n asiakastuki lähettää sinulle sähköpostia.

iOS

1. Napauta Apu > Lähetä sähköposti.
  2. Kirjoita tekstilaatikkon tietoja ongelmasta.
  3. Valitse vaihtoehto Sisällytä diagnostiset tiedot.
  4. Napauta Lähetä.
  5. Odota, että ExpressVPN:n asiakastuki lähettää sinulle sähköpostia.

Linux

1. Kirjoita komentoriville seuraava komento: expressvpn diagnostic
  2. Kopioi diagnostiset tiedot.
  3. Liitä tiedot ExpressVPN:n live chatiin.

Reitittimet

1. Kirjaudu reitittimellesi, jossa on ExpressVPN.
  2. Valitse Apu ja tuki > Diagnostiset tiedot.
  3. Valitse Lataa kaikki lokitiedot.
  4. Lähetä diagnostiset tiedot ExpressVPN:n live chatissa.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.